Biolog-IQ-san gondolkodó

Biolog-IQ-san gondolkodó

Hogyan értelmezi egy biologikusan gondolkodó ember a megcsalást?

2022. augusztus 04. - P.Szilvi

Kevés ember van, aki ne élte volna át a megcsalást. A legtöbb ember volt megcsalt és megcsaló is. Különbözőképen éli át az ember ezt a érzést. Valakiből dühöt vált ki, valakiben önleértékelést, valakinél depressziót, valakinél félelmet. 

De egy biztos, senkinek nem a kedvence a megcsalt pozícióban lenni.

megcsalas.jpg

 

Hogy lehet ezt elkerülni? El lehet egyáltalán kerülni? El kell egyáltalán kerülni?

 

Biologikus szemmel én úgy látom, hogy a párkapcsolatokat nem "rendeltetésszerűen használjuk". Mit jelent ez?

Azt jelenti, hogy van egy képünk a nagy Ő-ről és amikor képbe kerül egy jónak tűnő jelölt, akkor rá ruházzuk az általunk megálmodott nagy Ő szerepét. Elsőre úgy tűnik, hogy minden kerek, minden szép és jó, tökéletes a kapcsolat, kiegészítjük egymást, aztán idővel valami megváltozik. 

 

Ez a változás nem más, mint a színészkedés vége. Leveszi magáról a szerepet a nagy Ő. Mert valójában az, amit te elvártál tőle, az nem ő. Meg akart felelni, mert akarta ezt a kapcsolatot. De az önvalója ellen ment. Ez egy darabig működik, de egy idő után mindenki visszatér önmagához.

 

Ekkor mondod azt, hogy megváltozott a párom, én nem ebbe az emberbe szerettem bele. Okolod és hibáztatod, amiért nem olyan mint régen volt. Ez az a pont, amikor bizony el kéne engedni a kapcsolatot, mert nem vagy boldogok benne.

 

Az ego azonban nem akarja elengedni azt, amit már birtokol. Nem akarja elfogadni, hogy nem boldog, nem érzi jól magát, akkor is birtokolni akar. Az ego húzza, nyújtja akkor is a kapcsolatot, hogy ha az már rég nem  működik. Megmagyarázza, hogy miért működik és mással miért nem lesz jobb.

 

Majd hideg zuhanyként ér, amikor kiderül, hogy megcsalt a párod. Ekkor dühös leszel, ítélkezel és gyűlölködsz.

 

Pedig mindvégig ott voltak a jelek. De te figyelmen kívül hagytad. Az ember hajlamos azt hinni, hogy minden rendben volt a kapcsolattal és megdöbbenve szembesül, hogy megcsalták. 

 

A megcsalás nem  más, mint okozat. Az ok, a gyökér probléma már régóta fennáll. Rég szakítani kellett volna, de nem tetted és megvártad a nagyobb, fájdalmasabb jelet, hogy ki kell lépned a kapcsolatból. Az egod megmagyarázta, hogy miért maradj benne a kapcsolatba a problémák ellenére is, most viszont azt magyarázza meg, hogy miért rohadék a másik, aki megcsalt. 

 

Ha már eddig jutottál, hogy ez történt veled, akkor egyetlen dologgal enyhítheted a fájdalmadat, ha most látod be, hogy nem vetted időben a jeleket. Senki sem hibás ebben, felesleges támadnod és gyűlölnöd a párodat, inkább lásd be, hogy nem ő az utad, nem vele van dolgod. Sokkal jobbat fogsz kapni, mást szán neked az önvalód.

 

Ne büntesd és hibáztasd magad, amiért nem vetted észre a jeleket, vagy ha észre is vetted, nem léptél időben. Ezzel tapasztaltál. Ezáltal tanultad meg, hogy legközelebb figyelj jobban és időben szállj ki a kapcsolatból.

 

Ne büntesd a másikat se, mert az nem fog megnyugvást hozni. Ő sem hibás. Egy kapcsolatban ketten vagytok 50-50%-ban. Ti ketten jutottatok el idáig és egyikőtök sem lépett időben. De te csak magadon tudsz változtatni, neked magaddal kell foglalkozni.

 

Be kell látnunk azt, hogy ha egy magasabb rendű, minőségi kapcsolatot szeretnénk, akkor ahhoz fel kell nőni és meg kell érteni, hogy nem az a célja egy kapcsolatnak, hogy a másik boldoggá tegyen, hogy kiegészítsük egymást, hanem a teljes egészünket, önvalónkat megmutassuk, kinyilatkoztassuk egymásnak és együtt haladjunk egy közös úton. Ezáltal leszünk boldogok és ezáltal fogjuk kiegészíteni egymást.

 

De ehhez az állapothoz a párkapcsolatokból adódó fájdalmak fognak eljuttatni. Mert mindegyik párkapcsolat nagy tanítás és segítség abban, hogy eljuss oda, ahova vágysz.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://biologiqsan.blog.hu/api/trackback/id/tr1417900591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása