Biolog-IQ-san gondolkodó

Biolog-IQ-san gondolkodó

Mindent a menstruációról biologikusan - görcsök, erős vérzés, vérzés kimaradás, első menstruáció pubertás korban

2022. február 23. - P.Szilvi

Sok nő a menstruációt rémálomként éli meg. Vagy azért mert görccsel jár, vagy azért mert túl erős a vérzés. Ezek a tünetek kelthetnek aggodalmat pl. ha hosszabb ideig nincs wc a közelben, vagy a fájdalom elveszi a fókuszt fontos dolgokról, vagy undorító maga a vér, esetleg a szag. Aggasztó lehet még a menstruáció zavara, vagy kimaradása is.

A menstruáció egy természetes folyamat, ami a termékenységet mutatja, mégis sokan nyűgnek és nem kívánatos dolognak tartják.

Miért jár a menstruáció görccsel és mitől lehet egyes nőknél nagyon erős és sok a vérzés, vagy épp annak elmaradása? Mi az oka annak, hogy egyik hónapban sok a vér, míg a másik hónapban kevesebb? Mi az oka, hogy egyik hónapban görcsöl, a másikban nem? Vegyük sorra biologikus szemmel, hogy mik lehetnek ezeknek az okai.

1. A méh simaizom különprogramja

meh_simaizom.jpg

Az anyaméh az utód beágyazásáért, megtartásáért, kihordásáért és a szülés mechanikai megvalósításáért felelős. Ez egy falatmozgatási konfliktus, egy frusztráció az utód fogantatását, beágyazódását, megtartását, megszülését illetően. Érzelmi tartalma pedig a gyereket akarok konfliktus. Vágyom arra, hogy gyerekem, unokám legyen, vagy nagyon szeretném, hogy egy hozzám közelálló hölgynek sikerüljön a gyermekáldás, nagyon szurkolok és akarom, hogy megfoganjon. Megélhetjük úgy is ezt a konfliktust, hogy félek attól, hogy nem fogom tudni kihordani, megszülni a babát, a családban mindenkinek kínszenvedés volt a szülés. Valamint kifutok az időből, lejár a biológiai órám. Továbbá ide tartozik még, hogy ennek a férfinek szívesen szülnék gyereket, de ez már nem lehetséges.

Konfliktus aktív szakaszban, vagyis amíg benne vagyunk ebben az érzelmi frusztrációban, a simaizomszövet vastagodik, mióma alakul ki és extra izom összehúzódásokat produkál. Amint lejöttünk, megoldottuk ezt az érzelmi konfliktust, a méh izomzata ellazul.

Rövid ideig tartó konfliktus aktivitásnál nem okoz menstruációs görcsöt ez az érzelmi megélés, azonban hosszú ideig elhúzódó konfliktus aktív szakaszban az extra méhizom összehúzódások fájdalmassá válnak a mirigyhám leválása és tisztulása miatt.

2. A méhnyálkahártya és petevezeték különprogramja

mehnyalkahartya.jpg

Ezek a mirigyszövet részek termékenységgel, szaporodással, nemi jelleggel kapcsolatos konfliktusok, valamint nemi hormonokat termelnek. Érzelmi tartalma egy férfi-nő közötti nemi mocskosság. Rivalizálás, játszmák, viták férfi és nő között. Piszok dolog. Pl. megcsal a párom, feszegeti a határaimat, bántja a gyereket, becsap. Megélhető úgy is ez az érzelem, hogy a gyerekem bánik csúnyán a párjával, vagy a gyerekemmel, unokámmal bánnak mocskosul. Konfliktus aktív szakaszban a méhnyálkahártya és/vagy a petevezeték megvastagodik, amit nem érzékelünk, azonban a megoldás utáni, helyreállítási szakaszban daganatelbontás történik és az elsajtosodott daganat törmelékek normál esetben a hüvelyen keresztül távozik. A menstruáció ilyenkor több vérzéssel jár.

A méhnyálkahártyában termelődik a prosztaglandin nevű hormon, ami a méhizom összehúzódásait serkenti a konfliktus aktív szakaszban és ezek az erősebb összehúzódások fájdalmas, görcsös menstruációt okoznak.

3. A petefészek különprogramja

petefeszek-ciszta.jpg

A petefészkek női nemi hormont állítanak elő, petesejtet érlelnek és tárolnak. Érzelmi tartalma egy önértékelési konfliktus nőiességgel, termékenységgel kapcsolatban. Egy vesztességi, gyász érzés. Pl. meghalt a gyerekem, a párom, a kiskutyám és gyászolom. Nem vagyok elég jó nő, a másik nő sokkal vonzóbb. Leértékel, elhanyagol a párom. Csődöt mondtam utódnemzésben, családalapításban, nőiességemben.

A konfliktus aktív szakaszában, vagyis amikor megéljük ezeket az érzelmeket, akkor a petefészek sorvadni kezd és alulműködik, nemi érdektelenség tapasztalható. Ha lejövünk a konfliktusról, a sorvadás sejtszaporulattal regenerálódik gyulladással, fájdalmas, ödémás duzzanattal és ciszta keletkezik a petefészken. Ez fájdalmat okozhat menstruáció idején is, főleg akkor, ha bekapcsol a vese gyűjtőcsatorna különprogramja is, aminek az érzelmi tartalma a magányosság, elhagyatottság érzése. Ennél a konfliktusnál a szervezet visszatartja a vizet és túlödémásodást okozhat. A petefészek ciszta túlödémásodása erős menstruációs vérzést és fájdalmat okoz.

4. A méhnyak különprogramja

mehnyak.jpg

Ez a laphámszövet a méh bejáratát borítja be. Érzelmi tartalma egy elválasztási, elhatárolódási konfliktus, egy érintkezés hiánya, vagy nem kívánatossága. Egy összetartozási, nemi frusztráció. Pl. szeretnék vele együtt lenni, kapcsolódni, de nem lehet, vagy nem akar a másik. Vagy ennek az ellentéte, nem szeretnék együtt lenni vele, de muszáj. Rám erőltetik ezt az embert. Rákényszerítenek, hogy együtt éljek vele. A párom elhagyott, elutasított. Elszakítottak minket egymástól. Megerőszakoltak, szexuális kapcsolatra lettem kényszerítve. Vágyom a szexuális együttlétre. Konfliktus aktív szakaszban a laphám vékonyodik, sorvad. Mivel ez egy tipikusan nőies konfliktus (lentebb még kifejtem), ezért hormonális kibillenés történik, ami rendszertelen menstruációt és/vagy vérzés kimaradást okozhat. Amint lejövünk a konfliktusról, szövet újjáépítés, sejtszaporulat történik gyulladt ödémás duzzanattal. Hosszan tartó intenzív konfliktus helyreállításánál hosszú, nehéz és fájdalmas menstruációt okoz. A méhnyak csatorna belső falában lévő izmok fájdalmas görcsökkel húzódnak össze.

5. Hormonszint változás

Az agy kéregállományi részében található az úgynevezett nemi birtok zóna, ami a tipikusan nőies, illetve férfias konfliktusokra reagálnak, azaz a férfi és női hormonális állapotokra is kihat. Vagyis, ha a nőnek leesik az ösztrogén szintje, akkor kimarad a menstruációja, ha megemelkedik az ösztrogén szint, akkor hosszú, erős menstruáció lesz.

Mikor esik le az ösztrogén szint? (rendszertelen, vagy kimaradó menstruáció, pubertás korban nem jön meg a menstruáció)

Jobb kezes normál hormonális állapotban lévő nők esetében a konfliktus érzelmi tartalma (tipikusan nőies konfliktusok)

- rémület, riadalom (gége és beszéd izom)

- rémület, riadalom (gégenyálkahártya laphám)

- összetartozás, nemi frusztráció (méhszáj, méhnyak)

- dilemma, identitás, álláspont meghatározás (végbél laphám)

- fészek határ kijelölés (vesemedence, húgyvezeték, húgyhólyag)

Ezek közül bármelyik konfliktus megélésekor az agy nőies területe lezár, az ösztrogén csökken, a tesztoszteron nő és ezek után már csak férfias konfliktust tud megélni az illető.

Bal kezes normál hormonális állapotban lévő nők esetében ezen konfliktusok megélésekor pont az ellenkezője történik, megemelkedik az ösztrogén szint és hosszú erős menstruáció lesz, pubertás lányoknál már nagyon korán megjön az első menstruáció.

Mikor nő az ösztrogén szint? (hosszan tartó, erős menstruáció, pubertás korban korán jön meg a menstruáció)

Jobb kezes normál hormonális állapotban lévő nők esetében a tipikusan nőies konfliktusok mellé becsapódik egy tipikusan férfias konfliktus is, ami konstellációt, vagyis mentális elváltozást okoz

- rémület, riadalom (gége és beszéd izom) + terület féltés (tüdő és légző izomzat)

- rémület, riadalom (gégenyálkahártya laphám) + terület féltés (tüdőnyálkahártya laphám)

- összetartozás, nemi frusztráció (méhszáj, méhnyak) + terület vesztés (szívkoszorúér artéria)

- dilemma, identitás, álláspont meghatározás (végbél laphám) + bosszankodás (gyomor, májvezeték)

- fészek határ kijelölés (vesemedence, húgyvezeték, húgyhólyag) + terület kijelölés (vesemedence, húgyvezeték, húgyhólyag)

Bal kezes normál hormonális nők esetében ezen konfliktusok becsapódásakor szintén konstelláció lép fel, vagyis mentális zavar, de ellenkezője történik, mint a jobb kezes nőnél. Csökken az ösztrogén szint, menstruáció zavar, vagy kimaradás lesz, pubertás lányoknak késve jön meg a menstruáció.

6. Rágörcsölés a menstruációra

Előfordulhat az is, hogy korábban volt a fent említett 5 pont közül egy megélés/különprogram és onnantól kezdve az agy rágörcsöl a következő menstruációra. Vagyis egy olyan érzelmi konfliktus fut át az egyénen, hogy múltkor is nagyon fájt, biztos most is nagyon fog fájni. Félek, hogy megint át fogom élni azt a rettenetes fájdalmat és nem akarom, nem bírom újra elviselni. Jaj csak nehogy megint erős legyen a vérzés, múltkor sem volt wc a közelben és eláztam, annyira ciki

7. Hiedelem

Az is elképzelhető, hogy gyerekkorban sokat látta a kislány az anyukáját szenvedni a menstruációtól és sokat hallotta az anyukájától, hogy mennyire fájdalmas.

A menstruációs fájdalomnak, zavarnak több oka is lehet. Ha gyakran fordul elő veled a túl hosszú ideig tartó vérzés, vérzés kimaradás, zavar, vagy görcs, akkor ellenőrizd az érzelmi konfliktusaidat, tüneteidet, ugyanis a tudatosítás sokat segíthet. Ha pedig sikerül leszállni, megoldani a konfliktust, akkor minden fájdalom és zavar megszűnik, ugyanis normál állapotban a menstruáció nem jár fájdalommal.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://biologiqsan.blog.hu/api/trackback/id/tr8617758868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása